ISTRAGA

Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za policajca koji je ubio sina

Mujaga Ivazović je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira

Privođenje Ivazovića na saslušanje

Piše: Dž. PORAČANIN

29.5.2019

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Kantonalnom sudu Sarajevo prijedlog za produženje pritvora za dva mjeseca Mujagi Ivazoviću (63), penzionisanom policajcu, koji je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira (37).

Ivazoviću je tokom saslušanja u Tužilaštvu KS pozlilo, zbog čega je morala intervenirati ekipa Hitne pomoći, koja ga je hitno prevezla u bolnicu. Ljekari su konstatirali da je doživio infarkt te je ročište za razmatranje prijedloga o određivanju pritvora održano upravo u bolnici. Nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, premješten je u pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda “Miljacka”.

Zločin se dogodio kobnog ponedjeljka u 20.30 sati u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami.  Ranije je Mujaga Ivazović tokom saslušanja u policiji ispričao istražiteljima da je bio žrtva porodičnog nasilja. Rekao je da je dugo strahovao od svog sina.  

Ispričao je kako ga je jednom prilikom pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio. No, poslije je povukao tu prijavu. Policajac je kazao i da je u stanu nalazio tragove droge, zbog čega se često sukobljavao sa sinom. Kobnog dana, Mujaga je rekao da ga je Semir napao nožem i poručio mu da će ga ubiti. Semir mu je tražio novac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.