AVAZ SAZNAJE

Ročište policajcu održano u Centralnom zatvoru

Ivazoviću, koji je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira, narušeno zdravlje

Ivazovićevo dovođenje u Tužilaštvo

Piše: Dž. PORAČANIN

30.5.2019

Ročište za produžavanje pritvora Mujagi Ivazoviću, penzionisanom policajcu, koji je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira (37), jučer je, kako saznajemo, održano u prostorijama Kaznenopopravnog zavoda “Miljacka” (Centralni zatvor), jer je njegovo zdravlje veoma narušeno.

Narušeno zdravlje

Ivazović je ranije doživio infarkt, a dan prije ročišta opet mu je pozlilo. Tako je u prostorijama zatvora improvizirano ročište. Hoće li ostati u pritvoru, još nije poznato.

Prvo ročište za razmatranje prijedloga o određivanju pritvora održano je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, jer je Ivazoviću pozlilo tokom saslušanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Žrtva nasilja

Nakon hitne hospitalizacije, nedavno je premješten u pritvorsku jedinicu KPZ-a “Miljacka”.  Zločin se dogodio kobnog ponedjeljka u 20.30 sati u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami. Ranije je Ivazović ispričao istražiteljima da je bio žrtva porodičnog nasilja. Rekao je da je dugo strahovao od svog sina.  

Slomio mu rebra

Mujaga Ivazović inspektorima je rekao kako ga je sin jednom prilikom pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio. No, poslije je povukao tu prijavu. Policajac je kazao i da je u stanu nalazio tragove droge, zbog čega se često sukobljavao sa sinom. Kobnog dana, Mujaga je rekao da ga je Semir napao nožem i poručio mu da će ga ubiti. Semir mu je tražio novac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.