BANJA LUKA Automafijaš u Republičkom tužilaštvu RS

Slučaj ubistva Šijana: Srećko Trifković dao izjavu tužiocu

Mogu vam samo potvrditi da je dao izjavu, kazala nam je advokatica Tatjana Savić, koja zastupa Trifkovića

B. C.
01.06.2019 15:25

Srećko Trifković s advokaticom Tatjanom Savić

Srećko Trifković s Pala, poznat po krađama automobila i jedan od osumnjičenih za učešće u ubistvu dvojice sarajevskih policajaca, jučer je saslušan u Republičkom tužilaštvu RS u Banoj Luci zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Damira Ostojića Šijana. Ovu informaciju nam je potvrdila advokatica Tatjana Savić, koja zastupa Trifkovića.

- Mogu vam samo potvrditi da je dao izjavu i to je sve. Ne mogu vam ništa drugo reći -  kazala je kratko za „Avaz“ Savić.  

Saslušanje Trifkovića proteklo je uz velike mjere sigurnosti. Nakon saslušanja vraćen je u Sarajevo, gdje se nalazi u pritvoru.

Trifković je osumnjičen da je zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošom Obradovom u noći između 26. i 27. jula prošle godine u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao  Škodu Octaviju karavan, crne boje, te su je skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Stefan Samardžija i Miloš Obradov su 31. jula 2018. godine Škodu prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018., kada su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po prethodnom planu i dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim počiniocem navedeno vozilo koristili za praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23:48 sati  ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta. Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave.

Komentari

NA VRH