TRAGEDIJA

Novi detalji nesreće u Hrvatskoj: Kamion se direktno zabio u zadnji kraj autobusa

index.hr

2.6.2019

U sudaru kamiona i autobusa koji se dogodio u 12:30 sati na autocesti A3 između Novske i Okučana poginuo je vozač kamiona, a osam putnika je odvezeno u novogradišku bolnicu, gdje je dvoje zadržano na liječenju, nove su informacije. 

Kamion je makedonskih registracija, a autobus bosanskohercegovačkih, radi se o autobusu prijevoznika "Božić Koning" iz Bijeljine, prenosi Index.hr.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 12:30 sati na dijelu autoceste gdje je saobraćaj tekao usporeno zbog još jedne nesreće koja se dogodila nešto ranije.

Prema trenutno dostupnim podacima, nesreća se dogodila zbog udara kamiona u zadnji kraj autobusa koji je kočio zbog druge nesreće.

Vozač kamiona, makedonski državljanin, poginuo je na mjestu nesreće.

- U našu bolnicu dovezeno je osam putnika iz autobusa. Jedna osoba ima teške tjelesne povrede, a jedna je zadržana na posmatranju. Ostali putnici su otpušteni - rekao je za Hinu direktor novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej.

Prema svjedočenju putnika iz autobusa, u trenutku udara autobus se kretao usporeno prema mjestu prethodne nesreće. U autobusu su prema Njemačkoj putovali radnici iz BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.