DRAMA

Povrijeđena i trojica policajaca: Pogledajte žestoku tuču migranata u Velikoj Kladuši

Piše: Al. Ti.

5.6.2019

U migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom noći izbila je tuča između migranata, potvrdio je za Avaz.ba Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK su nam kazali da je oko 1 sat primljena prijava od zaštitara da je unutar objekta došlo do tuče između većeg broja migranata.

- Policija je u tom trenutku izašla na lice mjesta i u tom centru zatekla tuču približno 100 osoba. Tom prilikom su razbijena stakla u migrantskom centru. Također, migranti su nasrnuli na pripadnike MUP-a USK i bacali na njih šipke, kamenje i boce, a tom prilikom trojica policajaca lakše su povrijeđena, a jedno policijsko vozilo je oštećeno. Jedan policajac je prilikom intervencije ispalio dva hica uzrak da bi odbio napad, jer su migranti nasrnuli na njih - kazao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Istaknuo je da je nakon toga ka migrantskom centru "Miral" upućeno pojačanje iz PS Velika Kladuša i Cazina te da je jutros oko 5 sati uspostavljen red.

- Nekoliko osoba je lakše povrijeđeno, a 20 je uhapšeno. Radi se o inicijatorima sukoba. Također, šestorica migranata su sprovedena u Službu za poslove sa strancima, gdje su deportirani iz USK ka Sarajevu, a nakon toga i iz BiH - kazao je Šiljdedić.

Dodao je da je trenutno stanje u centru pod kontrolom.

Policija je i dalje prisutna kod ovog objekta, jer postoji mogućnost izbijanja novog sukoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.