AUSTRIJA Istraga u toku

Otkriveni detalji ubistva Bosanca u Salzburgu

Avaz.ba
05.06.2019 22:33

U utorak navečer ispred restorana u austrijskom gradu Salzburgu  ubijen je 46-godišnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Kako smo prethodno prenijeli, austrijski mediji navode da je pucnjavi prethodila tuča nepoznatog muškarca i sina nastradalog muškarca.

Nakon nalaza obdukcije, navedeno je da je 46-godišnjak pogođen u gornji dio dijela, te je odmah preminuo od zadobivenih povreda. Njegov sin je pogođen u nogu.

Kako prenosi internet-portal Oe24, ovaj mlađi muškarac je bio gost jednog lokala nakon čega je naišao jedan muškarac koji ga je počeo vrijeđati. Nakon toga ga je navedeni muškarac, kako je rekao 24-godišnjak, počeo i udarati.

Ubrzo je pozvao u pomoć svog oca koji je također bio gost tog lokala. Nedugo nakon toga su se obojica pojavila pred tim muškarcem, a on je iz pištolja pucao prvo u mlađeg, a potom i u starijeg Bosanca.

Nepoznati napadač je nakon toga pobjegao, a policija još traga za njim. Prema dosadašnjem toku istrage, napadač je iz pištolja ispalio tek dva hica. Jedan je bio koban za 46-godišnjaka, dok je drugi teže ranio njegovog sina.

Komentari

NA VRH