AVAZ SAZNAJE Epilog slučaja stravične nesreće koja je potresla bh. javnost

Almiru Ejuboviću potvrđeno 15 godina i 10 mjeseci zatvora

Dž. PORAČANIN

Ejubović ispred Kantonalnog suda Sarajevo


Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbio je žalbe Tužilaštva i odbrane i Almiru Ejuboviću, koji je optužen za smrt tri djevojke, kako saznajemo, potvrdio kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci.

Nevažeće tablice

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Husein Delalić, Ejubovića je u decembru 2018. osudilo na kaznu koja je sada samo potvrđena.

  • Ugašena tri mlada života

    Ugašena tri mlada života


On je 29. juna 2018., upravljajući BMW-om, izazvao stravičnu nesreću na autoputu A-1, u kojoj su život izgubile Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč.

Prema navodima iz optužnice, teretio se za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom. 

  • Stravične scene na mjestu tragedije

    Stravične scene na mjestu tragedije


U optužnici stoji da se, upravljajući svojim neregistriranim BMW-om X5 bez vozačke dozvole, sa postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim tablicama, kretao iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od skoro 166 kilometara na sat.

Izgubio kontrolu

Tom prilikom je došlo do destabilizacije vozila. Ejubović je izgubio kontrolu nad volanom i lijevom bočnom stranom vozila naletio na saobraćajni znak koji označava razdvajanje ceste. Potom je udario u zaštitnu metalnu ogradu u dužini od skoro 15 metara te lijevom bočnom stranom vozila u metalni stub.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na