NOVI TRAVNIK Saslušana četiri svjedoka u Kantonalnom sudu

Počelo suđenje konobarici Sanji Đonlić zbog ubistva Huse Tahirovića

Đonlić je vlasniku kafića „Asroe“ u Travniku zarila nož u grudi i ostavila ga da iskrvari

B. C.

Đonlić: Uzela nož sa šanka


Čitanjem optužnice danas je pred vijećem Kantonalnog suda u Novom Travniku počelo suđenje konobarici Sanji Đonlić optuženoj za ubistvo vlasnika kafića “Asroe” Huse Tahirovića iz Travnika.

- Nakon otvaranja glavnog pretresa pročitana je optužbica, iznesene su uvodne riječi te se pristupilo izvođenju dokaza optužbe saslušanjem četiri svjedoka- navela je za “Avaz” iz ureda predsjednice Kantonalnog suda Novi Travnik Rubina Begović.   

Optuženoj Sanji Đonlić se stavlja na teret da je 13. januara oko 2:30 sati u ugostiteljskom objektu „Asroe“, u kojem je radila kao konobarica, ubila vlasnika lokala Husu Tahirovića tako što mu je nožem nanijela teške i po život opasne povrede, od kojih je oštećeni preminuo istu noć.

Prema navodima iz optužnice ubistvu su prethodili svađa i međusobno guranje s Tahirovićem. U namjeri da ga ubije, sa šanka je uzela nož dužine oštrice 18,5 centimetara te snažno ga zarila Tahiroviću u lijevi dio grudnog koša. Ostavila ga je u kafiću da iskrvari, a ona je napustila objekt.

  • Uviđaj ispred kafića 13. januara ove godine

    Uviđaj ispred kafića 13. januara ove godine


NA VRH

Podijeli članak na