AUSTRIJA

Objavljen fotorobot ubice Cazinjanina Samira Halkića

Radi se o Albancu koji ima između 30 i 35 godina, visok je između 180 i 185 centimetara, krupnije građe, od skoro 130 kilograma

Uviđaj ispred kafića “Fokus” u Salcburgu

Piše: Dž. P.

9.6.2019

Austrijski istražitelji objavili su fotorobot Albanca koji je osumnjičen za ubistvo Cazinjanina Samira Halkića (46) i pokušaj ubistva njegovog 24-godišnjeg sina Dženisa. Osumnjičeni je u utorak navečer u Salcburgu pucao na njih. 

Radi se o muškarcu koji ima između 30 i 35 godina, visok je između 180 i 185 centimetara, krupnije građe, od skoro 130 kilograma, ima tamnosmeđu/crnu kosu i kraću bradu.

Na sebi je imao tamnosmeđu prugastu polo maicu, farmerke i patike. Tamošnja policija moli za pomoć sve one koji imaju bilo kakve informacije o njemu, da im jave.

Policija objavila portret ubice

Prema nezvaničnim informacijama, Halkići su kobnog dana u kafiću “Fokus” u Salcburgu slavili rođenje Dženisovog drugog djeteta. Veselje je prekinuto kad je u jednom trenutku jedan od gostiju kafića, inače lokalni mještanin koji nije bio zvanica porodice Halkić, počeo da vrijeđa žrtve. Čak je u jednom trenutku ošamario Dženisa.  

Kako bi riješio nesuglasice s čovjekom kojeg je te večeri prvi put vidio, pozvao je svog oca i zajedno su izašli ispred lokala.Napadač je zatim izvadio pištolj i počeo pucati na Halkiće.

Halkić: Ubijen u utorak

Dženis je na svom Facebook profilu, nakon što je objavljen fotorobot osumnjičenog, napisao: “Samo da se nađe.”

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.