SARAJEVO

Evo ko je muškarac koji je ubio Ammara Kapidžića pa izvršio samoubistvo

U pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije ubijen je mladić ispred svoje porodične kuće

Dž. PORAČANIN

9.6.2019

Kurtić: Ubio se na području Općine Konjic - Avaz
Ubijeni Ammar Kapidžić - Avaz
Kapidžić ubijen ispred porodične kuće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Amel Kurtić (29), jedan od osumnjičenih za sinoćnje ubistvo Ammara Kapidžića u naselju Sokolović-Kolonija, izvršio je samoubistvo, saznaje Avaz.ba. On je, prema našim informacijama, izvršio samoubistvo na području Konjica.

Inače, Kurtić je iz Sokolović-Kolonije, a u novembru prošle godine hicima iz pištolja ranjen je ispred fitnes kluba “Oxide” u sarajevskom naselju Stup.

On tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao na njega.

- Nisam šmeker - odgovorio je Kurtić pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su iste noći podigli više timova da bi uhvatili njegovog napadača.

Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19) uhapšeni su jer su pomagali Kurtiću, za kojeg se sumnja da je izvršio ubistvo, pri bijegu.

U pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije ubijen je Ammar Kapidžić ispred svoje porodične kuće. Prema prvim informacijama, napadač je u Kapidžića ispalio četiri hica, a zatim pobjegao. 

Riječ je o mladiću koji se bavio sportom, inače sinu profesora Kemala Kapidžića, koji predaje u Četvrtoj gimnaziji Ilidža. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.