CRNA HRONIKA Uhapšen muškarac

Drama u Prnjavoru: Zbog ljubavnih poruka pucao iz puške i pretukao ženinog udvarača

Policijski službenici su utvrdili da je M. M. došao u porodičnu kuću oštećenog te, nakon verbalne rasprave, udarcem puškom mu nanio povrede

O.Ma.
10.06.2019 11:24

Foto: Ilustracija

Mikajlo Marinković (28) iz Prnjavora uhapšen je zbog sumnje da je, naoružan automatskom puškom, upao u kuću Pavla P. (30), kojeg je nakon svađe udario puškom u glavu, da bi potom ispalio nekoliko hitaca u zid kuće. 

Prema nezvaničnim informacijama, motiv napada je bilo to što je Pavle P. slao ljubavne poruke supruzi osumnjičenog. Revoltiran time, on je u noći između subote i nedjelje naoružan došao u kuću Pavla P. da bi se obračunali.

- Policijski službenici su utvrdili da je M.M. došao u porodičnu kuću oštećenog, te nakon verbalne rasprave, udarcem puškom mu nanio povrede u predjelu glave, a zatim je ispalio metke u pravcu zida i udaljio se u nepoznatom pravcu - rekla je Marija Markanović, portparol PU Banja Luka.

Ona kaže da je osumnjičeni istu večer pronađen i uhapšen u Hrvaćanima kod Prnjavora.

- Pronađeni su i oduzeti puška, okviri za pušku, meci, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. O svim okolnostima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduru, protiv osumnjičenog, dostavi izvještaj za krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja - saopćila je Markanović.

Komentari

NA VRH