ISTRAGA U SARAJEVU U naselju Sokolović-Kolonija

Šokantni detalji ubistva Ammara Kapidžića: Pokucali mu na vrata zbog 700 KM, a onda je počeo vrijeđati Kurtića...

Dugovao osumnjičenom Arminu Iglici, koji je htio vratiti svoj novac, ali je izbila svađa, koja se otela kontroli te je Kurtić izrešetao Kapidžića l Amel Kurtić rekao prijateljima da izađu iz vozila, nakon čega se upucao u glavu

Dž. PORAČANIN

Amel Kurtić (29), koji je ispalio smrtonosne hice u Ammara Kapidžića (29) u subotu navečer u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija, iste noći ubio se hicem iz pištolja u Konjicu.

Dogovor u vozilu

Nakon zločina, uhapšeni su Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19), koji su bili s Kurtićem kada je svirepo ubio Kapidžića na pragu njegove porodične kuće.  Od izvora bliskog istrazi saznajemo da su u pozadini zločina odranije neraščišćeni računi, tačnije novčani dug koji je imao Kapidžić. 

Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Inače, Kurtić je ostao invalid nakon što je prošle zime bio teško ranjen na Stupu.

 • Kurtić: Nosio pištolj

  Kurtić: Nosio pištolj


Iglica je tokom vožnje dobio poruku i rekao da mora otići do Kapidžića, koji stanuje u ulici Francuske revolucije, jer mu ovaj duguje 700 maraka. Odvezli su se do Kapidžićeve kuće i tu se zaustavili.

 • Kapidžić: Ubijen ispred kuće

  Kapidžić: Ubijen ispred kuće


Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije vratio, jer se posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu neće nikad vratiti 700 maraka.  Potom se Iglica vratio u automobil, gdje su ga Šojko i Kurtić pitali šta se desilo, na šta im je on rekao da mu je Kapidžić poručio da će ga prebiti. Tada je Kurtić odlučio sam smiriti situaciju, govoreći im da „ne budu djeca“. Ali, Kapidžić je počeo vrijeđati Kurtića, što je ovoga izrevoltiralo toliko da je potegao pištolj i izrešetao mladića.

 • Privođenje Alema Šojke

  Privođenje Alema Šojke


Potom su se svi vratili u vozilo i pobjegli prema selu Bjelimići na obroncima Bjelašnice, koje pripada općini Konjic. Kurtić je rekao svojim prijateljima da napuste vozilo i da se ništa ne brinu, jer će on preuzeti krivicu na sebe. Oni su izašli van i pobjegli, a Kurtić se ubio.

 • Dovođenje Armina Iglice

  Dovođenje Armina Iglice


S obzirom na to da je ranije pucano na njega, zbog čega je završio u invalidskim kolicima, sa sobom je nosio pištolj. Prije nego što će se ubiti, Iglica je rekao Kurtiću: „Samo mi vrati vozilo“, što je ovaj potvrdio.

Saučesnici su brzo uhvaćeni u selu Pervizi. Tokom saslušanja u policiji sve su priznali. Jučer su dovedeni u Tužilaštvo Kantona Sarajevo i zatražen je pritvor za obojicu.

Ubistvo iz osvete

Osumnjičeni su za krivično djelo ubistva na podmukao način i iz osvete. Njihovu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, koji nije želio komentirati hapšenje svojih klijenata.

 • Mehmedbašić: Brani osumnjičene

  Mehmedbašić: Brani osumnjičene


Pronađene bombe

Istražitelji su u vozilu pronašli nekoliko bombi. Tako je intervenirao i Kontradiverzioni tim MUP-a Kantona Sarajevo. Nije poznato otkud bombe u automobilu. 

NA VRH

Podijeli članak na