BANJA LUKA Srećko Trifković navodno otkrio imena aktera zločina

Rasvijetljeno ubistvo Damira Ostojića Šijana!?

O. M.
10.06.2019 15:38

Šijan: Izrešetan 5. septembra

Uprava za organizirani kriminal MUP-a RS rasvijetlila je ubistvo Damira Ostojića zvanog Šijan (45), koji je prošle godine izrešetan u Banjoj Luci kada je teško ranjena i njegova nevjenčana supruga Sandra Jošić. 

Do pomaka u istrazi navodno je došlo nakon saslušanja Srećka Trifkovića, jednog od osumnjičenih, koji je navodno odao imena aktera ovog zločina. U MUP-u RS ne žele otkrivati o kome je riječ, ali do sada nikakav zvaničan izvještaj nisu dostavili Tužilaštvu RS.

Zločin se dogodio 5. septembra prošle godine u Banjoj Luci. Šijan i Jošić su se kritične noći terencem Range Rover vraćali kući iz grada, a ubica ih je čekao u zasjedi. Kada je Šijan usporio vozilom, da iz Kozarske ulice skrenu prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića, ubica je prema njima sasuo rafal iz automatske puške. Ispalio je najmanje 15 metaka. Oboje su pogođeni s više hitaca i Šijan je na mjestu ostao mrtav, dok je Jošić teško ranjena.

Zbog učešća u zločinu policija je podnijela prijave protiv Stefana Samardžije, Miloša Obradova i Srećka Trifkovića, koji su dovedeni u vezu s krađom automobila Škoda Octavia, koji je korišten u Šijanovom ubistvu, a koji je pronađen zapaljen u selu Piskavica kod Banje Luke.

Komentari

NA VRH