ISTOČNO SARAJEVO Uspješna akcija policije

Pao diler sa Sokoca, zaplijenjeno 400 grama marihuane

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Mladen Borovčanin i Novak Jakovljević

B. C. / Avaz.ba
12.06.2019 10:09

PU Istočno Sarajevo: Priveli i narkomana iz Foče

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge, u saradnji s kolegama sa Sokoca, jučer su zaplijenili oko 400 grama marihuane te uhapsili dvije osobe.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Mladen Borovčanin sa Sokoca, koji je odranije poznat policiji, te Novak Jakovljević iz Foče.

Policija je jučer prvo uhapsila 35-godišnjeg Jakovljevića jer su imali operativna saznanja da je sklon uživanju, prodaji i posredovanju u prodaji, opojnih i narkotičkih sredstava.

Utvrdili su da s Jakovljevićem drogu prodaje Mladen Borovčanin (39) sa Sokoca. U saradnji s pripadnicima Policijske stanice Sokolac, na magistralnom putu M-19 zaustavljen je i kontroliran automobil Golf A2, kojim je upravljalo Borovčanin. 

Kod njega su tom prilikom pronašli dva pakovanja suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, izvršen je pretres stana i automobila koje koristi Borovčanin i tom prilikom su pronašli i oduzeli 400 grama marihuane.

Mladen Borovčanin je uhapšen i, nakon dokumentiranja predmeta, protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok je Jakovljević predat pripadnicima Policijske uprave Foča na daljnje postupanje.

Komentari

NA VRH