CRNA GORA

Majka monstrum kuhinjskim nožem izbola sina pa vikala "nemoj mi umrijeti"

Dijete prethodno zlostavljala

Majka monstrum dječaka zlostavljala i ranije. Arhiv

Blic.rs

14.6.2019

Više državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužnicu protiv srbijanske državljanke Marije Pančić, koja se sumnjiči da je pokušala ubiti sedmogodišnjeg sina. Majka monstrum se sumnjiči da je kuhinjskim nožem izbola sina kojeg je prethodno zlostavljala, udarajući ga po glavi i tijelu.

U naredbi za provođenje istrage navodi se da je osumnjičena 4. decembra prošle godine u porodičnoj kući sina više puta ubola nožem u vrat, grudni koš i natkoljenicu, nanoseći mu povrede opasne po život.

Nož kojim je ranila sedmogodišnjeg sina sakrila je ispod dušeka, gdje su ga pronašli policajci. Komšije optužene ispričale su istražnim organima da su tog dana čuli Mariju kako govori sinu: "Nemoj da umreš", prenosi crnogorski list "Dan".

Jedan od komšija je ispričao da se kada je čuo viku istog momenta uputio ka njenoj kući, ali da su vrata bila zaključana. Kada je počeo ih dozivati, okrivljena je izašla, držeći u naručju sina, kojeg je zaklonila kao da želi da ga sakrije i nije se obazirala na njegovu ponudu da joj pomogne.

Svjedok S. J. ispričala je da je kritičnog dana bila u svojoj kući kada je začula vrisak djeteta iz kuće okrivljene, nakon čega je počela dozivati i čula je glas djeteta kao da ječi, a nakon toga je okrivljena počela vikati "nemoj mi umrijeti".

Kada je došao poštar B. R., okrivljena je iznijela dijete i ubrzanim hodom prošla kraj nje, okrenuta leđima, kao da pokušava sakriti dijete, ali je S. J. ipak uspjela vidjeti da je dijete sa strane potpuno krvavo. Također, komšije su ispričale i da su čule da je sin okrivljene u školu dolazio s povredama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.