ISTRAGA Roditelji nagovorili zeničkog nasilnika da se preda policiji

Šamarao djevojku, a mladiće koji su je branili izbo nožem

D. PAŠALIĆ
14.06.2019 21:16

KBZ Zenica: Mladićima se bore za život

U jednom zeničkom kafiću osumnjičeni K. S. (40) izbo je nožem dvojicu muškaraca, koji su zadobili teške tjelesne povrede, potvrdila je Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Obavljen uviđaj

Prema zvaničnim informacijama, dežurna služba PS Centar obaviještena je u 22.40 sati da je u ugostiteljskom objektu u ulici Kučukovići došlo do narušavanja javnog reda i mira.

- Tada nepoznata osoba upotrebom hladnog oružja noža nanijela je povrede K. H. i A. S. iz Zenice. Odmah je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije, koja je izašla na mjesto događaja i obavila uviđaj - kaže Alić.

  • Alić: Izuzeti tragovi
    Alić: Izuzeti tragovi

Pronađeni su i izuzeti tragovi koji će biti predmet potrebnih vještačenja, a operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu s izvršenjem krivičnog djela može dovesti K. S., koji je dva dana bio u bijegu.

Pokušaj ubistva

- On se jučer javio u policiju, nakon čega je uhapšen. Protiv njega će biti podnesena prijava zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju - ističe Alić.

Do incidenta je došlo nakon što je K. S., navodno, ošamario svoju djevojku, nakon čega su mu K. H. i A. S., sjedeći za susjednim stolom, kazali: “Nemoj udarati ženu.” Nakon toga je K. S. izvadio nož i izbo ih nožem, a potom je pobjegao. Naporima policije, koja je razgovarala s njegovim roditeljima, K. S. se, nakon dvodnevnog bijega, predao.

Ljekari mu se bore za život 

Povrijeđeni Zeničani prevezeni su odmah nakon ovog incidenta u Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, gdje su im konstatirane teške tjelesne povrede.

Nezvanično saznajemo da se Zeničaninu Kemalu H. ljekari Kantonalne bolnice Zenica i dalje bore za život s obzirom na to da konstantno gubi krv.

Tagovi

MUP ZDK Zenica

Komentari

NA VRH