SAZNAJEMO Nakon pokušaja silovanja u Sarajevu

Manijak iz Hrasnice pušten na slobodu: Ne razlikuje dobro i zlo

Advokat Eldara Aščerića uložio medicinsku dokumentaciju u kojoj se dokazuje da je on osoba s mentalnim poteškoćama

A. ALJIMI
15.06.2019 12:45

Autobusko stajalište Hrasnica: Pratio djevojku kada je izašla iz autobusa

Muškarac koji je pokušao silovati djevojku u blizini haustora zgrade u kojoj živi u ilidžanskom naselju Hrasnica pušten je na slobodu, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Eldaru Aščeriću. Njemu su određene mjere zabrane približavanja djevojci koju je napao, kao i zabrana napuštanja mjesta boravka. 

Naređeno je i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, a, kako saznajemo, njegov advokat uložio je u spis medicinsku dokumentaciju kojom se dokazuje da je navodno osoba s mentalnim poteškoćama. 

Ovaj mučni slučaj izazvao je uznemirenje mještana Hrasnice, a napadnuta djevojka doživjela je veliku traumu. Od napasnika ju je spasio hrabri mladić Armin Žuga, koji je osumnjičenog zadržao do dolaska policije. 

Prema nezvaničnim saznanjima, a koja se nalaze u medicinskoj dokumentaciji osumunjičenog, procjena ljekara je da on ne razlikuje dobro i zlo. 

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, osumnjičeni je djevojku pratio kada je izašla iz autobusa jer se vraćala s Ilidže, a na koncu ju je gurnuo niz stepenice i počeo joj trgati odjeću. Težu posljedicu spriječio je Žuga, koji se igrom slučaja našao na licu mjesta.

Komentari

NA VRH