SRBIJA

Polio benzinom i zapalio tri vozila zrenjaninskog “Laki taksija”

Sigurnosne kamere zabilježile su kako je muškarac s kačketom i kapuljačom na glavi prišao vozilima

Vatra uništila vozila. Kurir.rs

Piše: Dž. P. / Avaz.ba

21.6.2019

Tri vozila zrenjaninskog “Laki taksija” rano jutros oko četiri sata zapalio je nepoznati muškarac.

Sigurnosne kamere zabilježile su kako je muškarac s kačketom i kapuljačom na glavi prišao vozilima koja su bila parkirana u centru grada, u ulici Cara Dušana, ispred prostorija taksi udruženja.

Muškarac je na rukama imao rukavice, a zapalio je Opel Astru Opel Vectru i Daciju Logan. Na snimku sigurnosnih kamera jasno se vidi kako nepoznata mlađa muška osoba poliva automobile benzinom iz flaše, a potom ih pali. 

Vatra je odmah buknula, a potom je uslijedila jaka detonacija od koje je pukao izlog prostorija taksi udruženja. Iznenadna buka probudila je Stanislava Karaicu (42) iz Zrenjanina, vlasnika Udruženja „Laki taksi“ i izgorjelih vozila.

Nakon šokantnog jutra i svega što mu se dogodilo, Karaica je ostao u šoku. 

- Zaista ne znam ko je mogao ovako nešto uraditi. Dužan nikome nisam, nisam se nikome zamjerio. Užasno se osjećam i još ne mogu doći sebi. Nakon eksplozije sinovi, moj otac i ja istrčali smo na ulicu. Pokušavali smo da spasimo automobile, ali u tome nismo uspjeli. Gasili smo aparatom, vodom, krpama - rekao je Karaica.

Dva automobila vatra je uništila, dok je u trećem, prema njegovim riječima, izgorio motor. Istraga je u toku, a policija traga za počiniocem.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.