MISTERIJA Policija radi na identificiranju

Osakaćeno i ugljenisano tijelo žene pronađeno u kontejneru u Krčedinu

Kurir.rs
23.06.2019 14:54

Tijelo je u četvrtak pronašao mještanin vikend-naselja

Foto: Kurir.rs

Policija i tužilaštvo od četvrtka pokušavaju identificirati oskrnavljeno tijelo koje su mještani vikend-naselja Breskvik kod Krčedina pronašli u kontejneru kraj puta.

Tijelo je u četvrtak oko 16 sati pronašao mještanin vikend-naselja i odmah obavijestio policiju.

- Policija je obavila uviđaj, ostaci ugljenisanog tijela poslati su na obdukciju da bi se utvrdio uzrok smrti, ali i identitet nastradale osobe. Zasad je utvrđeno da je riječ o ženi. Međutim, ko je ona i kako je tačno umrla, još se ispituje - kazao je izvor za "Kurir".

Izvor je za "Kurir" nezvanično kazao da ne isključuje ni mogućnost da je u pitanju stravičan zločin.

- Postoji sumnja da je riječ o monstruoznom ubistvu i da su ubice ženino tijelo donijele i bacile u kontejner, pa ga spalile da bi prikrile tragove - kazao je izvor za "Kurir".

Mještani vikend-naselja od četvrtka su veoma uznemireni i uplašeni.

- Nismo primijetili da gori kontejner niti smo vidjeli da se neko sumnjiv mota tuda. Mada, u četvrtak je padala jaka kiša, pa je ona vjerovatno ugasila plamen. Komšija je prvo primijetio da je kontejner prevrnut, što mu je bilo čudno. Kada se približio, vidio je da iz njega viri tijelo. Zaprepastilo nas je kada smo čuli da je leš osakaćen, odnosno da nije imao ruke - kazao je jedan mještanin. 

Drugi mještanin kaže da im je malo vjerovatno da je u pitanju samoubistvo. 

- Zašto bi neko ušao u kontejner i zapalio se? I pritom da ga prevrne. Također, zašto bi neko iz nekog drugog grada ili sela došao baš u Krčedin da se samospali u smeću - pita se mještanin.

On kaže da se nada da će nadležni što prije uspjeti riješiti ovu misteriju.

Komentari

NA VRH