AUSTRIJA

Vračare iz Srbije prevarile Bosanku: Bacit ćemo zle čini na tebe ako nam ne platiš

Iznudile nekoliko hiljada eura

Policija traga za prevaranticama. Ilustracija

Piše: Dž. P. / Avaz.ba

25.6.2019

Inspektorima u Klagenfurtu 53-godišnja žena porijeklom iz Bosne i Hercegovine prijavila je dvije prevarantkinje, koje su joj uzele zlato i novac da bi je vračanjem pomirile sa suprugom.

Austrijska policija traga za dvije Srbijanke koje su, predstavljajući se kao svećenice vudu magije, iznudile nekoliko hiljada eura Bosanki koja živi u Klagenfurtu.

Kako su prenijeli tamošnji mediji, žena je otišla u lokalnu policiju i ispričala da je sa dvije Srbijanke stupila u kontakt preko oglasa. Rekla je da je zatražila njihovu pomoć jer je suprug htio da se razvede.

- Muž mi je rekao da više ne želi da budemo zajedno, što me veoma pogodilo i uzrujalo. Zato sam potražila pomoć od dvije Srbijanke koje su na jednom sajtu postavile oglas u kome su navele da pomoću vudu magije rješavaju ljubavne probleme, i to raznim čajevima i napicima. Na osnovu toga, pomislila sam da lako mogu riješiti i moj problem - rekla je Bosanka inspektorima i dodala:

- Te napitke je trebalo da dajem suprugu. Tvrdile su da će se od njih smiriti i odustati od razvoda kada ispije određenu dozu - pišu austrijski mediji.

Prevarena Bosanka je ispričala policiji da je s vudu svećenicama najprije razgovarala telefonom.

- U prvom razgovoru jedna od njih mi je rekla da rješavaju moj problem sto posto i da ne brinem. Dale su mi instrukcije i pomislila sam da je to to. Međutim, poslije izvjesnog vremena njih dvije su se pojavile na mojim vratima i tražile da im platim nekoliko hiljada eura - rekla je Bosanka inspektorima.

Prema njenim riječima, kada im je odbila platiti, žene koje su se predstavile kao vudu sveštenice zaprijetile su joj da će na nju baciti zle čini.

- U strahu da me ne omađijaju, dala sam im novac i nakit koji su tražile. Potom su nestale. Ubrzo sam shvatila da sam žrtva prevare i da vjerovatno neću biti posljednja ukoliko ih ne prijavim - navela je žrtva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.