SRBIJA

Radosav Cvijović angažirao i zeta, kokain prevozili Porscheom

Grupa pala 2017. godine. Blic.rs

Avaz.ba

25.6.2019

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Radosava Cvijovića i Slavka Pavlova, osumnjičenih za pripadništvo kriminalnoj grupi koja je krijumčarila kokain.

Cvijović se tereti da je od početka 2017. do 9. novembra 2017. godine na teritoriji Srbije, Holandije, Češke, Slovačke, Italije, Nemačke i Mađarske organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi bili njegov zet Slavko Pavlov, njegov sin Branislav Cvijović. Grupu su činili i Branislav Bikić i Josip Capik koji su pali u Češkoj i protiv njih se vodi odvojeni postupak u Pragu.

U optužnici se spominju i narko-dileri po nadimcima Crnogorac, koji je držao i prodavao kokain u Roterdamu, Debeli koji je bio zadužen za tržište u Italiji, M. S. koji je sa Capikom kokain prodavao u Mađarskoj, M. T. koji je držao tržište u Slovačkoj i Hrvat koji je snadbjevao Austriju. Preprodavci pod nadimcima Đuri, Klinac i Jevrej kokain su dalje prodavali na tržište Zapadne Evrope.

Prema navodima iz optužnice, po Cvijićevom nalogu njegov zet Slavko Pavlov preuzimao je kokain u Holandiji od Crnogorca koji je drogu Porscheom vozio do kupaca u zemljama Zapadne Evrope.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.