SUDSTVO

Hoće li biti ukinuta presuda sarajevskom pedofilu Kenanu Krši

Na optuženičkoj klupi je i njegov pomagač Jasmin Zunđa

Privođenje Krše. Avaz

Piše: Dž. PORAČANIN

26.6.2019

Sarajevskom pedofilu Kenanu Krši (41) razmatra se presuda Kantonalnog suda Sarajevo kojom je u februaru ove godine bio osuđen na osam godina zatvora. Na optuženičkoj klupi je i njegov pomagač Jasmin Zunđa, koji je dobio godinu i po.

U Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine bila je zakazana sjednica na kojoj su se trebale razmatrati žalbe Tužilaštva i odbrane na presudu, ali ona nije održana.

Oni su optuženi da su učestvovali u nestanku 12-godišnje djevojčice E. B. Kršo se tereti za krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnos na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.

Jeziv slučaj rasvijetljen je kada je Zunđa zamolio porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Zunđa mu je rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom "suprugom" (12-godišnja E. B.).

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo, pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je prijavio slučaj svojim kolegama. Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.