HVAR

Prije nego što se objesio muškarac priznao da je silovao Litvanku zbog duga

Nakon 12 dana na slobodi, uzeo je nož i potražio Litvanku, koju je izbo pet puta, a potom je otišao do obližnje poljske kućice i ubio se

Žena se oporavlja u splitskoj bolnici. Ilustracija

Piše: Dž. PORAČANIN

27.6.2019

Litvanka (62) koju je na Hvaru nožem teško izbo Bosanac M. Đ. (66), koji se poslije ubio, oporavlja se u bolnici. Prema prvim informacijama, izgledalo je da nije u životnoj opasnosti, ali se poslije ispostavilo kako se, ipak, radi o teškim i po život opasnim povredama.

Prijavila ga policiji

Za 66-godišnjaka koji je izbo ženu pa se objesio, prije dvije sedmice zatražen je pritvor zbog silovanja. Žrtva je 11. juna otišla u policiju i prijavila da ju je 66-godišnjak napastvovao.

Tada je u svoju odbranu kazao kako je 62-godišnjakinju napao zato što mu je ostala dužna novac za građevinske radove. On je, inače, živio na Hvaru, gdje se doselio iz Bosne i Hercegovine.

Mjere zabrane

Iz pritvorske jedinice doveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, koje je za njega tada zatražilo pritvor.

Pred sudiju istrage doveden je 13. juna te mu je pritvor ipak zamijenjen mjerom zabrane približavanja žrtvi i redovnim javljanjem hvarskoj policiji.

Nakon 12 dana na slobodi, uzeo je nož i potražio žrtvu u uvali Prapatnoj kraj Jelse, gdje je Litvanka stanovala, te ju je slijedio do uvale Zenčišće. Izbo ju je pet puta, a potom je otišao do obližnje poljske kućice, gdje se objesio.

Povrijeđena žena prevezena je helikopterom u Klinički bolnički centar Split, gdje je hospitalizirana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.