NARKOMAFIJA

Pronađeno 20 tona kokaina, Crnogorci ostaju u pritvoru

Historijska zapljena kokaina. Agencije

A. Ka. - Avaz.ba

27.6.2019

Dvadeset tona kokaina – epilog je velike akcije policije koja je počela još 16. juna na brodu MSC "Gajen" u Filadelfiji. Prvo je otkriveno 16,5 tona kokaina, ali detaljnim češljanjem broda pronađeno još droge.

Uhapšeno je pet članova posade, od kojih su četiri Crnogorci. Njima je u međuvremenu određen pritvor do početka suđenja. FBI je zabranio napuštanje broda za još desetero Crnogoraca koji su radili na brodu.

- Danas mogu zvanično da saopćim da je ovo najveća zapljena u 230 godina dugoj historiji – kazao je Kejsi Darst, načelnik CBP.

Policija je odmah uhapsila Kotoranina Ivana Đuraševića i Fonofava Tijasaga. Đurašević je priznao da ga je kapetan broda angažovao da za 50.000 dolara pomogne u utovaru droge.

Nekoliko dana kasnije uhapšeni su i drugi članovi posade - Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39), svi iz Crne Gore.

Pored kapetana broda Darka Roganovića, saslušavani su i Kotorani Marko Perović, Slobodan Vukašinović, Pero Marković i Vladimir Penda te Nikšićanin Veselin Mirković.

U istragu su uključeni i agenti DEA. Američki mediji pišu da je droga bila namjenjena evropskom tržištu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.