HRVATSKA Akteri incidenta u Splitu dobro poznati policiji

Žrtva krila heroin u stražnjici, napadač podmitio sudiju

A. Ka. - Avaz.ba
27.06.2019 19:00

Željko Melvan: Poslao sudiju u zatvor

Foto: MUP Hrvatska

Splitska policija objavila je da traga za Željkom Melvanom (38), koji se sumnjiči da je sinoć oko 20:10 sati u parku u Splitu nožem pokušao ubiti Vedrana M. (53) zvanog Sarun.

U napadu je 53-godišnjak teško povrijeđen. Zadobio je dva uboda nožem - u bedro i u grudi. Prema posljednjim informacijama, operisan je i nalazi se u životnoj opasnosti.

Kako pišu hrvatski mediji, i napadač i žrtva dobro su poznati policiji. Vedran M. hapšen je prije desetak godina, nakon što je na benzinskoj pumpi u Kaštel Sućurcu uhvaćen s 20 grama heroina. Drogu je skrivao u stražnjici i osuđen je na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

S druge strane, Željko Melvan punio je stupce crne hronike nakon hapšenja splitskog sudije Roberta Pešutića. Melvanov slučaj bio je jedan od slučajeva zbog kojeg je sutkinja riječkog Županijskog suda Ika Šarić osudila sada već bivšeg kolegu Pešutića. Utvrđeno je da je Pešutić 2009. godine od tadašnje vanbračne Melvanove supruge uzeo 600 dolara i 2.000 kuna kako bi mu donio povoljniju presudu.

Komentari

NA VRH