AKCIJA HIRURG

Nakon saslušanja, uhapšeno četvero uposlenika Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Obavljeni pretresi

Piše: A. NUHANOVIĆ

28.6.2019

Policija ispred Opće bolnice - Avaz
Policija ispred Opće bolnice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U akciji "Hirurg" pripadnici sarajevske policije danas su uhapsili četvero uposlenika Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Uhapšena su četiri uposlenika Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" zbog zloupotrebe položaja i primanja dara i drugih oblika koristi. Akcija i dalje traje i pretres je još u toku - kazala je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Uhapšeni su ljekari H. P. i E. B., D. Đ. i medicinska sestra E. H. 

Pripadnici sarajevske policije i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH jutros su pretresli Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš". 

Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Zlatko Kravić potvrdio je za ''Avaz'' da su pretresi obavljeni, ali je naglasio da niko nije kriv dok se to ne dokaže.

- Mnogo je više povika na zdravstvo nego što ljekari primaju mito. Tačno je da postoje ljekari koji primaju mito i koji se bave korupcijom i zagovornik sam toga da to treba što prije iskorijeniti. Takve ljude treba izbaciti iz zdravstvenog sistema. Ako se dokaže da je iko uzimao mito, ja ću biti rigorozan, koliko god mi to zakon dozvoljava - kazao je Kravić.

Akcija je provedena zbog sumnje da su ovi ljekari dio novca koji je trebao biti uplaćen na blagajnu za participaciju zadržavali za sebe. 

Kako saznajemo, odbranu uhapšenih ljekara preuzeli su advokati Vlado Adamović i Adna Dobojlić, koji su se i pojavili u Općoj bolnici dok je trajao pretres.

- Trenutno sam u MUP-u KS sa svojim klijentom. Više informacija imat ću kasnije - kratko nam je rekla Dobojlić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.