KRIMINAL

Prekinuto suđenje ''zemunskom klanu'' za prvu otmicu, optuženom pozlilo

Tokom pljačke bio kidnapiran Novak Stevanić (22), koji se nedugo nakon toga ubio

Članovi ''zemunskog klana''. Agencije

Piše: Avaz.ba

28.6.2019

Nastavak suđenja optuženima iz ''zemunskog klana'' za prvu otmicu prekinuto je jutros, a potom i odgođeno jer je jednom od optuženih pozlilo prilikom iznošenja odbrane.

Na današnjem ročištu planirano je da odbranu iznese Goran Ristić, trećeoptuženi u postupku. Međutim, nakon nekoliko minuta od početka suđenja, kada je postupajući zamjenik tužioca počeo postavljati pitanja, Ristić je počeo da se žali kako mu nije dobro, nakon čega je pozvana Hitna pomoć.

Njemu je izmjeren pritisak 180 sa 130, nakon čega je odvezen kolima Hitne pomoći.

Trojica optuženih za prvu otmicu 1997. negirala su krivicu u februaru pred Višim sudom u Beogradu da su počinila razbojništvo, a tokom kojeg je bio kidnapiran Novak Stevanić (22), koji se nedugo nakon toga ubio. 

Krivicu je na pripremnom ročištu pred Sudom priznao optuženi, nekadašnji pripadnik ''zemunskog klana'' Nikola Bajić, koji izdržava višedecenijsku kaznu zbog drugih zločina tog klana.

Na optuženičkoj klupi, 21 godinu kasnije, u ovom slučaju sjedaju pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, penzionisani policajac Milan Radukić, kao i nekadašnji pripadnici ''zemunskog klana'' Goran Ristić i Nikola Bajić. Oni se optužnicom terete za krivično djelo razbojništvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.