KRIMINAL

Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Zaplijenjeni droga i oružje

Osumnjičeni će biti prijavljeni Tužilaštvu

Predmeti koje je policija oduzela. MUP TK

Piše: Dž. P. / Avaz.ba

4.7.2019

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) danas su proveli veliku akciju u kojoj su, između ostalog, zaplijenjeni droga i oružje.

Prema naredbama općinskih sudova, akcija je provedena u cilju sprečavanja, otkrivanja i identificiranja izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, a obuhvatila je pretrese na deset lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika, Gradačca i Distrikta Brčko.

Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da su prilikom pretresa pronađene i oduzete dvije lovačke puške, puška M 48, zračna puška, dvije ručne bombe, 44 komada puščane municije, tri lovačke patrone, dva ključa za demontiranje guma, aparat za pranje vozila, više tehničkih uređaja i prehrambenih proizvoda, razni alat, dvije kape takozvane fantomke, 54 tablete roze i zelene boje, neutvrđena količina tableta zelene boje u PVC ambalaži, pet tableta tromadol, kao i 30 kilograma rezanog duhana.

Također, zaplijenjeni su i određena količina spida i marihuane, manje pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na drogu, digitalna vaga, dvije drobilice i drugi predmeti.

Iz Uprave policije MUP-a TK su istaknuli da će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni izvještaji Tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv A. A. (41), nastanjen u Tuzli, E. L. (30), nastanjen na području općine Srebrenik, i J. H. (27) iz Gračanice zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija te protiv Z. K. (45) iz Brčkog i K. E. (31) iz Tuzle zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji protiv E. M. (27) iz Tuzle, A. K. (30) iz Lukavca, H. M. (19), nastanjen na području općine Gračanica i A. K. (27), nastanjen na području općine Živinice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, kao i protiv H. A. (30) iz Gradačca zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.