ISTRAGA

Umalo kobno mjesečarenje: Brata na spavanju ubo nožem u grudi pa završio na psihijatriji

Naselje Drakulić: Porodična drama se odigrala u aprilu. Avaz

A. KAPO

5.7.2019

Okružni sud u Banjoj Luci donio je rješenje kojim je utvrđeno da je 31-godišnji Milan T. u aprilu u porodičnoj kući u naselju Drakulić pokušao ubiti brata Darka (24) u stanju neuračunljivosti pa mu je određena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi.

- Ako se M. T. ne podvrgne psihijatrijskom liječenju na slobodi ili ga samovoljno napusti, ili i pored liječenja postane toliko opasan za okolinu da je potrebno njegovo psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, sud može, po službenoj dužnosti ili na osnovu prijave zdravstvene ustanove, izrečenu mjeru sigurnosti zamijeniti mjerom obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi - saopćeno je iz banjalučkog suda.

Kako je „Avaz“ ranije pisao, napad je bio ničim izazvan, odnosno nije postojao nikakav motiv i vjeruje se da je Milan T. u bunilu nasrnuo na brata. Istražitelji u početku nisu isključili ni mogućnost da je to uradio tokom mjesečarenja. 

– U kući su bila trojica braće i njihova majka i svi su u to vrijeme spavali. Osumnjičeni je ustao iz kreveta, uzeo nož i otišao u sobu u kojoj je spavao njegov brat Darko i ubo ga u grudi. Nož je za nekoliko centimetara promašio srce – rekao je tada izvor blizak istrazi.

Shvativši šta je napravio, osumnjičeni je počeo dozivati majku, koja je pozvala policiju. Istražitelji su u kući zatekli tragove krvi, kao i okrvavljeni nož, koji je oduzet.

Ranjeni Darko prevezen je u bolnicu, dok je Milan uhapšen.

Tokom ispitivanja je tvrdio da se uopće ne sjeća napada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.