NA LICU MJESTA

Visoko u šoku: Bolje vam je ne idite u Lisovo, napast će i vas

Fikret Rožajac (45) nožem usmrtio svog zeta Armina Islamovića (27)

Piše: D.PAŠALIĆ

5.7.2019

Pojačane mjere sigurnosti u mjestu Lisovo kod Visokog. D. Pa.

U Visokom je danas, nakon jučerašnjeg ubistva Armina Islamovića (27) u mjestu Lisovo, gdje ga je nožem ubo punac Fikret Rožajac (45), bilo pojačano prisustvo policijskih patrola.

Policijske patrole

Na skoro svakom ćošku mogla se vidjeti policijska patrola, a brojni mještani još su u šoku zbog ubistva 27-godišnjeg mladića.

Posebno su Visočani u nevjerici, jer je punac ubio zeta, kojeg, inače, u ovom mjestu svi znaju.

- Uvijek je bio problematičan. Već je jednom ubio čovjeka. Bolje vam je ne idite gore, u Lisovo, svega je nekoliko kuća, napast će i vas. Čuvajte sebe, problematični su - upozoravali su nas mještani Visokog.

Podsjetimo, ubistvu je prethodila svađa, a svemu je kumovao alkohol. Rožajac, koji je bio pijan, nakon kraće svađe sa zetom, uzeo je nož i usmrtio ga.

Povodom ovog slučaja oglasili su se i iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kazavši da je dežurni tužilac na mjestu događaja obavio uviđaj.

Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, obavit će se obdukcija tijela stradalog i ostale istražne radnje.

Prijedlog pritvora

⁃ Osumnjičeni će u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva te će biti ispitan, nakon čega će se tužilac opredijeliti u pogledu upućivanja prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu - kaže Poljac.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.