SRBIJA

Uhapšeni monstrumi: Djevojka ubila staricu pa je zapalila u kontejneru

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici

Policija nastavlja rad na utvrđivanju ostalih okolnosti. Arhiv

Kurir.rs

7.7.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su J. Š. (25) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila ubistvo i M. D. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog djela, kaže se u saopćenju MUP-a.

Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu (81), a potom tijelo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Također se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Policija nastavlja rad na utvrđivanju ostalih okolnosti u vezi ovog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.

Starica čije je tijelo pronađeno 20. juna u kontejneru u vikend-naselju Breskvik kod Krčedina najprije je brutalno ubijena pa tek onda spaljena, a kako "Kurir" prenosi, riječ je o Beograđanki M. G. (80).

Podsjetimo, 20. juna oko 16 sati jedan od mještana primijetio je prevrnut kontejner iz kojeg je virilo ugljenisano tijelo.

- On je bio u potpunom šoku. Nije mogao vjerovati svojim očima da iz kontejnera viri gornji dio tijela. Ubrzo poslije toga došli su policija i veliki broj inspektora i forenzičara iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, ali i iz Beograda. Dva dana su pregledali sve kontejnere i iz njih iznijeli sve što im je bilo sumnjivo i što bi moglo pomoći u rješavanju slučaja - kazao je izvor za "Kurir". 

Pojedini mještani tvrdili su da su ženi bile i odsječene ruke. Naveli su da je tijelo žene zapaljeno bez ruku. Vjeruje se da je ubica, ili ubice, to uradio kako bi otežao otkrivanje identiteta nesretne žene.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.