NAKON DRAME

Dr. Bašić-Živadinović za Avaz.ba: Naše ekipe zbrinule su troje povrijeđenih

U pitanju su manje opekotine i trovanje dimom

A. Kadrić

7.7.2019

Nakon što je u sarajevskom naselju Čengić-Vila izbio požar, ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo dobila je informaciju o troje povrijeđenih sugrađana, od kojih je dvoje zadobile opekotine, te jedno trovanje dimom. 

Doktorica Amra Bašić-Živadinović, odgovorni ljekar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, za "Avaz" je kazala da pacijenti nisu životno ugroženi.

- Odmah po prijemu poziva u Hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo da je izbio požar u ulici Gradačačka u poslovnom prostoru upućenu su dvije ekipe Hitne pomoći jer su prve informacije glasile da su neki ljudi zarobljeni u stanu i da ne mogu izaći. 

Poslali smo dvije ekipe, jedna da može izvršiti transport, a da druga može biti spremna na intervenciju. Kako smo imali dojavu da tu ima i djece, uputili smo i treću ekipu. 

To je više bila stresna reakcija nego posljedica djelovanja požara. Nakon što su vatrogasci izvršili uviđaj i obišli sve stanove u zgradi, vidjeli su da više nema povrijeđenih, te su kazali ekipi Hitne medicinske pomoći da je slobodna i mi smo napustili mjesto događaja. 

Kada je riječ o povredama, dvije osobe imaju opekotine manjeg stepena, budući da nisu bile u direktnom kontaktu s požarom, dok jedan pacijent ima posljedice od štetnog djelovanja dima - kazala nam je Bašić-Živadinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.