MOSTAR

Četiri džeparošice odvezla policija, a jednu Hitna pomoć

Krenule za grupom japanskih turista

M. Sm.

7.7.2019

Uhapšene džeparošice u Mostaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Mostaru se danas u 14:20 sati, kod raskrsnice od Franjevačke crkve do Šemovca, prema Starom gradu događala dramatična situacija, kada se jedna žena iz grupe od pet džeparošica srušila na tlo, nakon što je, kako smo saznali na licu mjesta, prema njima krenuo jedan turistički vodič, koji ih je prepoznao, a kako bi ih omeo u planiranoj akciji. 

Jer, one su krenule za grupom japanskih turista koje, kako su nam ispričali turistički radnici i vlasnici radnji koji smo zatekli, najlakše „odrade“, a prekoputa se slučajno zatekao jedan vodič, koji im se,inače, među rijetkima, suprotstavlja.

Nakon što su ga one spazile, a budući da ga znaju, skrenule su u obližnju radnju, međutim, kada su, ispričali su nam građani, vidjele da im prilazi, jedna od njih se srušila.

- Vjerovatno su već neke turiste bile opljačkale ili jednostavno su željele izbjeći da ih policija privede,jer to je za njih gubljenje vremena i nakon što vidjele da im on prilazi, jedna se srušila, dok su druge užasno vriskale do te mjere da se sve skupilo oko njih. Govorile su da ima epileptični napad, da ima krizu od straha, svašta su govorile, a mislimo da su ovo namjerno iscenirali - ispričala nam je jedna trgovkinja.

Ipak, građani su pozvali policiju, a do dolaska Hitne pomoći, žena koja se srušila, naizmjenično se i podizala i sjedila, ali i „zalijegala“ i tresla se. Ona je na koncu s lica mjesta odvezena kolima Hitne pomoći, a njene drugarice policijskim kombijem. Prethodno su im policajci uzeli torbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.