HRVATSKA

Teško povrijeđen prijatelj Davida Komšića: Otac ga ranio dok je branio majku

Nakon nepravomoćne presude Komšiću napao ga stric ubijene Kristine Krupljan

Palić (desno) provocirao porodicu ubijene Kristine. Agencije

Piše: Dž. P. / Avaz.ba

8.7.2019

Zagrebačka policija radi na utvrđivanju svih okolnosti vatrenog obračuna u Južnoj ulici. Za sada su utvrdili kako je u subotu oko 20 sati, nakon svađe i tuče, 55-godišnjak pucanjem iz vatrenog oružja teško povrijedio 25-godišnjaka.

Ljekarska pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. Napadača su odveli na saslušanje. Nezvanično, riječ je o porodičnom obračunu u kojem je ranjen Vice Palić, koji se s ocem posvađao, jer je nasrnuo na njegovu majku. 

Vice Palić je odranije bio evidentiran u policiji, a javnosti je postao poznat nakon nepravomoćne presude Davidu Komšiću ubici iz Kiseljaka, kad ga je napao stric ubijene Kristine Krupljan. Komšić je bio osuđen na 30 godina zatvora, a onda mu je kazna smanjena na 25.

Palić je 9. aprila 2018. bio u Županijskom sudu zbog nasilja u porodici, odnosno tučnjave s ocem. Iz zgrade na Zrinjevcu izašao je oko 11:30 sati, a nakon objave nepravomoćne presude s prijateljem se na biciklima vozio oko suda.

Dok je Vesna Krupljan, majka brutalno ubijene Kristine, komentirala presudu, sa strane je dobacivao: “Trebali ste o tome ranije govoriti.”

U jednom trenutku otac ubijene djevojke Dalibor Krupljan i njegov brat potrčali su za njim. Dostigli su ga kraj zgrade Ministarstva vanjskih poslova, gdje je stric ubijene izgubio živce i nasrnuo na mladića. 

Sukob je prekinuo policajac koji je uspio uzeti Palićeve dokumente, ali mladići su pobjeći. Zbog tog incidenta policija ga je prijavila za remećenje javnog reda i mira.

Četiri mjeseca kasnije završio je u pritvoru kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti nedjelo. Policija ga je sumnjičila da je u blizini dvije škole u zagrebačkoj Dubravi maloljetniku prodao manju količinu marihuane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.