SARAJEVO Istraga o likvidaciji mladića u naselju Sokolović-Kolonija

Hoće li saučesnici ubice Ammara Kapidžića ostati u pritvoru

Dž. PORAČANIN
10.07.2019 18:47

Privođenje Alema Šojke na saslušanje

Foto: Avaz

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je da se Arminu Iglici (23) i Alemu Šojki (19), koji su osumnjičeni da su 8. juna u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija učestvovali u svirepom ubistvu Ammara Kapidžića (27), produži pritvor.

Dobio poruku

Amel Kurtić (29), koji je ispalio smrtonosne hice u Ammara Kapidžića (29), ubio se iste noći hicem iz pištolja u Konjicu.

Nakon ubistva kružile su različite verzije priče. Kao motiv za zločin prvo se spominjao novčani dug, a kasnije i pucnjava koja se prošle zime dogodila na Stupu, kada je Kurtić bio teško ranjen i završio u invalidskim kolicima. Policiji nikad nije htio otkriti ko ga je ranio.

 • Dovođenje Armina Iglice
  Dovođenje Armina Iglice Foto: (Avaz)

Prema izjavama datim u policiji i Tužilaštvu, Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Iglica je tokom vožnje dobio poruku i rekao da mora otići do Kapidžića, koji stanuje u ulici Francuske revolucije, jer mu, navodno, duguje 700 maraka.

Ranije izjave

Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije vratio, jer se, kako je ispričao istražiteljima, posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu nikad neće vratiti dug.

 • Kapidžić: Ubijen u 27. godini
  Kapidžić: Ubijen u 27. godini Foto: (Arhiv)

Potom se Iglica vratio u automobil. Kurtić je nakon toga, prema izjavama datim u Tužilaštvu, odlučio da sam smiri situaciju, ali ga je Kapidžić, navodno, počeo vrijeđati. Kurtić je onda izvadio pištolj i ubio mladića.

Pucao sebi u glavu

Kurtić, Iglica i Šojko pobjegli su nakon ubistva prema selu Bjelimići na obroncima Bjelašnice, koje pripada općini Konjic.

 • Kurtić: Izvršio samoubistvo
  Kurtić: Izvršio samoubistvo Foto: (Avaz)

Kurtić je prijateljima rekao da napuste vozilo te je ispalio sebi hitac u glavu.

Komentari

NA VRH