DRAMA U AUSTRIJI Incident u noći između ponedjeljka i utorka

Srbijanka napravila haos u Beču, ranjena trojica policajaca

Dž. P. / Avaz.ba

Policijska intervencija izmakla kontroli

Foto: Ilustracija


Tri uhapšene osobe, trojica ranjenih policajaca, uništen policijski automobil i motorola - epilog su incidenta koji se dogodio u centru Beča u noći između ponedjeljka i utorka, a koji je izazvala 21-godišnja Srbijanka.

Sve je počelo kada su policajci došli na intervenciju zbog razjarene djevojke, koja je urlala i udarala jednog muškarca nasred ulice. 

Policajci su pokušali da joj stave lisice na ruke, a njeno privođenje je razljutilo grupu muškaraca koja je u tom trenutku izlazila iz obližnjeg noćnog kluba.

Uhapšena Srbijanka je, kako prenose austrijski mediji, sve vrijeme psovala i više puta je pokušala da udari policajca. Kada je jedan od policajca uspio da smiri ženu i pokušao da joj veže noge, ona ga je više puta šutnula u čelo, usljed čega je zadobio podlive na glavi.

Ubrzo nakon tog incidenta, iz kluba je izletjelo još muškaraca, za koje portparol tamošnje policije nije znao da objasni u kakvoj su vezi s uhapšenom ženom. Između 20 i 25 muškaraca zahtijevalo je od policije da ženu ostave na miru.

Vidjevši da situacija postaje sve nategnutija, policajci su pozvali pojačanje od 14 kolega kako bi se nasilnička grupa obuzdala.

Jedan 25-godišnjak, za kojeg se sumnja da je iz Srbije, i jedan 28-godišnji Austrijanac pokušali su u tom metežu da uvuku policajce u svoju grupu i fizički nasrnu na njih, pri čemu je jedan od njih dvojice strgao motorolu s policajčevog opasača i uništio je.

Austrijanac (28) i 25-godišnjak su uhapšeni i smješteni u policijski automobil. Međutim, na putu do policijske stanice stariji muškarac je nastavio da divlja i uništava unutrašnjost vozila, prilikom čega je polomio vrata automobila. Zbog toga je po uhapšene moralo doći novo policijsko vozilo.

Kod starijeg muškarca pronađen je bijeli prah za koji se pretpostavlja da je kokain i protiv mladića će biti podnesena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja droge.

Više o temi Austrija

TRAGEDIJA
Radnika iz BiH usmrtio kamen u Austriji

Više o:

Austrija Hapšenja
NA VRH

Podijeli članak na