PRIVOĐENJA Pretresi na više lokacija u Derventi

Akcija MUP-a RS: Uhapšen zbog prijetnji tužiteljici Nataši Božičković

Srna
10.07.2019 09:34

MUP RS: Osumnjičeni uhapšen

Foto: Ilustracija

Goran Nović iz Dervente je uhapšen zbog prijetnji opasnih po život upućenih tužiteljici Okružnog javnog tužilaštva Doboj Nataši Božičković.

Osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i on će tokom dana biti predat u nadležnost republičkom tužiocu.

Načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da su pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Dervente uhapsili N. G. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

- Osumnjičeni je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje opasne po život tužiteljici u Doboj, a koje su u direktnoj vezi s poslom koji ona obavlja - navela je Miljanović.

Ona je dodala da su prilikom pretresa na više lokacija na području općine Derventa pronađeni predmeti i dokazi koji mogu poslužiti u daljnjem toku krivičnog postupku.

Hapšenje je izvršeno pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

Tagovi

Doboj Derventa

Komentari

NA VRH