AVAZ SAZNAJE

Poginula sestra jednog od napadača na Slobodana Vasiljevića

Vasiljević: Bio u komi. Facebook

A. KAPO

10.7.2019

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Ljubogošta – Mokro kod Pala, poginula je Aleksandra Garić (25).

Kako saznaje „Avaz“, nastradala je sestra Stefana Garića, koji je označen kao jedan od osmero napadača na Slobodana Vasiljevića. Vasiljević je metalnim palicama brutalno pretučen početkom juna u Šekovićima, nakon čega je završio u komi u tuzlanskoj bolnici.

Nakon napada privedeno je osam osoba, među kojima su, osim Stefana Garić, bili Miljan Milić, vozač u AD "Boksit" Milići, Nebojša Petković, također uposlen u AD "Boksit", i Stefan Radovanović. Vasiljević je javnosti postao poznat nakon kritika i ukazivanja na mobing Rajka Dukića, vlasnika kompanije „Boksit“ iz Milića, pa se špekuliralo da je to bio i motiv napada.

Vasiljević je na svom Facebook profilu objavio post vezan uz nesreću u kojoj je nastradala sestra jednog od njegovih napadača.


Post Vasiljevića. Facebook

- Iskreno saučešće porodici Garić. U ranim jutarnjim satima, prilikom odlaska u posjetu, jednom od osam mojih ubica, u saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala sestra, dok se petogodišnjem sinu bore za život. Žao mi je što se sudbina na ovakav način poigrala sa djevojkom koja nije ništa kriva i što je karma nekad surova. Ja sam spreman u svakom trenutku da dam krv za to dijete i molim se Bogu da preživi. Zlotvor neka ih nosi na duši cijeli svoj život. On ih je svojim zločinom odveo u smrt, nažalost, ni krive ni dužne – stoji u postu Vasiljevića.

Nastradala Aleksandra Garić nalazila se u Golfu. Usljed teških povreda preminula je u bolnici. U nesreći je teške povrede zadobilo dvoje djece od 15 i pet godina, također iz Golfa. Kako saznajemo, nisu životno ugroženi. 

Do nesreće je došlo kada su se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sudarili Golf, kojim je upravljao G. D. i Ford Mondeo, za čijim je upravljačem bio B. S. Vozači su zadobili lakše povrede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.