SARAJEVO

Saučesnici ubice Ammara Kapidžića ostaju u pritvoru

Privođenje osumnjičenih. Avaz

Piše: Dž. P.

11.7.2019

Arminu Iglici (23) i Alemu Šojki (19), koji su osumnjičeni da su 8. juna u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija učestvovali u svirepom ubistvu Ammara Kapidžića (27), produžen je pritvor.

Amel Kurtić (29), koji je ispalio smrtonosne hice u Ammara Kapidžića (29), ubio se iste noći hicem iz pištolja u Konjicu.

Nakon ubistva kružile su različite verzije priče. Kao motiv za zločin prvo se spominjao novčani dug, a kasnije i pucnjava koja se prošle zime dogodila na Stupu, kada je Kurtić bio teško ranjen i završio u invalidskim kolicima. Policiji nikad nije htio otkriti ko ga je ranio.

Ubijen na kućnom pragu. Arhiv

Prema izjavama datim u policiji i Tužilaštvu, Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Iglica je tokom vožnje dobio poruku i rekao da mora otići do Kapidžića, koji stanuje u ulici Francuske revolucije, jer mu, navodno, duguje 700 maraka.

Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije vratio, jer se, kako je ispričao istražiteljima, posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu nikad neće vratiti dug.

Potom se Iglica vratio u automobil. Kurtić je nakon toga, prema izjavama datim u Tužilaštvu, odlučio da sam smiri situaciju, ali ga je Kapidžić, navodno, počeo vrijeđati. Kurtić je onda izvadio pištolj i ubio mladića.


Kurtić se ubio. Arhiv

Kurtić, Iglica i Šojko pobjegli su nakon ubistva prema selu Bjelimići na obroncima Bjelašnice, koje pripada općini Konjic. Kurtić je prijateljima rekao da napuste vozilo te je ispalio sebi hitac u glavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.