KRIMINAL Velika policijska akcija

Uhapšen Emin Selimić, zaplijenjeno više od 40 kilograma narkotika

Dž. PORAČANIN
11.07.2019 09:40

Istražitelji otkrili značajnu količinu droge

Foto: Ilustracija

Policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je E. S. zbog posjedovanja više od 40 kilograma droge, vrijednosti između 150.000 i 220.000 KM, rekao je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac. 

Nezvanično, riječ je o Eminu Selimiću iz Sarajeva.

Šehovac je istakao da je pretresom stana i pomoćnih objekata koje on koristi u Hilandarskoj ulici u Istočnom Sarajevu pronađena velika količina droge, između ostalog 16 kilograma marihuane, 14 mobitela i veći broj novčanica. Selimić će danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da je policija sinoć oko 22 sata pretresla stan i druge prostorije koje koristi Selimić, postupajući prema prethodno prikupljenim operativnim saznanjima i naredbi Osnovnog suda Sokolac, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Šehovac je naglasio da je pronađeno 15,6 kilograma marihuane, 6,5 kilograma spida, 1,4 kilograma polusintetičke droge ENDEMA ili metilendioksimetamfetamina, 20,2 kilograma supstance kofein, pet litara amfetaminskog ulja koje služi za proizvodnju spida i 7.841 tableta ekstazija.

On je naveo da je oduzeto i pet digitalnih vaga i pribor za pakovanje droge.

- Ovo je veliki rezultat za Policijsku upravu Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske - kazao je Šehovac i dodao da se istraga nastavlja.

Komentari

NA VRH