HRVATSKA

Muškarcu pozlilo, kupači ga mrtvog izvlačili iz mora: Policajac sve posmatrao iz daljine

73-godišnjak je uprkos pomoći preminuo

Muškarac smrtno stradao pred očima prestravljenih kupača. Zadarski.hr

Zadarski.hr

12.7.2019

Muškarac (73) smrtno je stradao danas poslije podne na Kraljičinoj plaži u Ninu, pred očima prestravljenih kupača. 

Tragedija se dogodila nešto prije 16 sati, kada je, prema riječima očevidaca, jednom od supružnika pozlilo u moru, a drugi mu je pritekao u pomoć. No, 73-godišnjak je, uprkos pomoći, preminuo, dok je njegova supruga u besvjesnom stanju izvučena iz mora.

U potpunom šoku, neko od kupača pozvao je Hitnu pomoć i policiju. Prva je došla Hitna pomoć, došao je i mrtvozornik, koji je konstatirao smrt 73-godišnjeg muškarca, a žena je odvezena u bolnicu.

No, kupači koji su posmatrali tragediju i pokušavali pomoći, uočili su i da je policajac koji je došao na uviđaj, stajao na priličnoj udaljenosti, navodno kako ne bi pokvasio uniformu.

- Svi su se turisti okupili i pomagali, a on je stajao na udaljenosti do pedesetak metara i nije uopće pomagao, jer mu je bio problem, morao je proći kroz vodu dubine dvadesetak centimetara i širine desetak metara, a gospodin ne bi pokvasio cipelice. A trebao je biti prvi da pomogne u oživljavanju – riječi su očevidaca.

Očevidac je pohvalio ekipu Hitne pomoći. 

- Oni su kroz more protrčali i jedna ekipa je oživljavala smrtno stradalog gospodina oko sat vremena, uz pomoć turista - kazao je potreseni očevidac, piše Zadarski.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.