KRIMINAL

U Banjoj Luci pao opasni ubica: U svega mjesec likvidirao sina i oca

Za Radulcem je potjernicu raspisao MUP Srbije

S uviđaja nakon ubistva Vojina. Agencije

O. MATAVULJ

17.7.2019

Stefan Radulac Žuti (26) iz Kruševca, osumnjičeni za ubistvo oca i sina Vojina (41) i Dejana Stankovića Ždrokinca (70), uhapšen je danas u Banjoj Luci.

Ždrokinac ubijen na ulici. Agencije

Kako je potvrđeno "Avazu", Radulca su, nakon godinu skrivanja, locirali i uhapsili pripadnici MUP-a Republike Srpske.

- Stefan Radulac je lociran i uhapšen u Banjoj Luci na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao Interpol Beograd zbog sumnje da je počinio dvostruko ubistvo - navode u MUP-u RS.

Odlična saradnja

Pojašnjavaju da je do hapšenja došlo zahvaljujući odličnoj saradnji MUP-a Srbije i RS, koji su uspjeli da otkriju adresu na kojoj se odbjegli Radulac duže vrijeme skrivao u Banjoj Luci. Radulac se skrivao pod lažnim identitetom.

- Nakon hapšenja osumnjičeni je proveden na kriminalističku obradu, nakon koje će biti proveden u Sud BiH u Sarajevu radi daljeg postupka ekstradicije - kaže izvor blizak istrazi.

Vojin Stanković, koji je važio za jednog od šefova kruševačkog podzemlja, ubijen je 7. maja prošle godine u kafiću "Arabika" u centru Kruševca. Na njega je, pred velikim brojem očevidaca, ispaljeno najmanje sedam hitaca iz pištolja. 

Ubica je prethodno sjedio u kafiću u društvu s dvojicom momaka, a potom je izašao i krenuo da puca na Stankovića. Motiv ubistva su navodno neraščišćeni računi između Stankovićevog starijeg sina i osumnjičenog Stefana Radulca. Vojinov sin je navodno u tuči s Radulcem izvukao deblji kraj, poslije čega se Vojin s njim obračunao.



Ubijeni Vojin Stanković. Facebook

Samo mjesec kasnije, 6. juna 2018., ispred hotela "Golf" ubijen je Vojinom otac Dejan Stanković Ždrokinac, koji je imao bogat staž u kriminalnim krugovima u Srbiji, ali prije svega u Južnoafričkoj Republici, čije je državljanstvo imao. Ubijen je u sačekuši s više hitaca, a ubica ga je ovjerio hicem u glavu. I za taj zločin je osumnjičen uhapšeni Radulac.

Oslobođeni krivice 

Dejan Stanković Ždrokinac imao je jednojajčanog brata blizanca Vojina, koji je umro prirodnom smrću. Obojica su bili poznati kao kriminalci s bogatim dosjeom, koji su i u inozemstvu bili skloni vršenju krivičnih djela. Za njih se pročulo 2014. godine, kada je u Kruševcu ubijen stomatolog Milutin Rakić. Braći se sudilo za to ubistvo, ali su oslobođeni krivice, jer se nije utvrdilo ko je od njih dvojice pucao u zubara.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.