UŽAS

Srbijanski psiho: Oca iskasapio jer nije htio da mu skuha kafu

Psihički bolesnik Dejan Šatri (35) iz Velike Moštanice kod Beograda izmasakrirao je kosom oca Agima (64), jer ovaj nije htio da mu skuha kafu

Agim i Dejan. Privatni arhiv

Avaz.ba

18.7.2019

Psihički bolesnik Dejan Šatri (35) iz Velike Moštanice kod Beograda izmasakrirao je kosom oca Agima (64), jer ovaj nije htio da mu skuha kafu.

Kad je Dejanova majka Svetlana došla kući, zatekla je Agima iskasapljenog kako leži pored invalidskih kolica. Pitala je sina šta se desilo, a on joj je mirno odgovorio: "Ništa. Hoćeš da nam skuham po kafu?"

Agimu je prije šest mjeseci amputirana noga zbog dijabetesa. Svetlana je otprilike u to vrijeme doživjela moždani udar, ali se brinula o mužu invalidu i psihički oboljelom sinu.

Uviđaj nakon zločina. Agencije

Šokirana žena odmah nakon zločina otrčala je do komšija i rekla im da pozovu Hitnu pomoć. Međutim, njenom suprugu nije bilo spasa.

Dejan je bio psihički zdrav u djetinjstvu i obolio je tek poslije osnovne škole, ali se nije liječio, jer Agim nije to dozvoljavao.  U policiji kažu da je Dejan priznao da je ubio oca poslije svađe oko kafe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.