BOSANSKA GRADIŠKA Nakon sudara dva automobila

Pijani vozač ometao policajce tokom uviđaja

U Bosanskoj Gradišci sinoć se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih, ali je jedna osoba uhapšena, jer je ometala policajce u vršenju uviđaja

Avaz.ba
18.07.2019 09:12

Policija uhapsila muškarca koji ih je ometao tokom uviđaja

Foto: Ilustracija

U Bosanskoj Gradišci sinoć se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih, ali je jedna osoba uhapšena, jer je ometala policajce u vršenju uviđaja.

U Ulici XVI krajiške brigade sinoć oko 23:15 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali J.C. s Renaultom i V.M. s BMW-om.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška, te je utvrđeno da je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

- Tokom vršenja uviđaja, J.C. je ometao policajce, te je izvršenim alkotestiranjem kod njega utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, nakon čega je i uhapšen - saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, po kompletiranju predmeta protiv uhapšenog slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Komentari

NA VRH