SRBIJA

Uhapšen Zoran Jotić Jotka, vođa ''kruševačkog klana''

Privedeno još pet osoba

Policija uhapsila šest osoba. MUP RS

Avaz.ba

18.7.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo proganjanje.

Uhapšeni su Zoran Jotić Jotka (63), poznat kao vođa ''kruševačkog klana'' (64), I. G. (46), M. N. (25), V. P. (25) i I. P. (23), svi iz Kruševca, i S. Z. (43) iz Beograda. 

Oni se sumnjiče da su u protekla dva mjeseca pratili 24-godišnjakinju, suprugu 39-godišnjeg muškarca koji je, kako se sumnja, bio u sukobu s Jotićem.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, oni će biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Jotić: Teška krivična djela. Arhiv

Zoran Jotić Jotka (63), poznat kao vođa ''kruševačkog klana'', uhapšen je samo pet mjeseci po izlasku iz "Zabele" zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca (71), koji je likvidiran 6. juna 2018., a njegovo hapšenje otkrilo je kriminalnu prošlost žestokog momka.

Jotka je, također, uhapšen na početku akcije "Sablja" u martu 2003. Bio je osuđen na ukupno 15 godina zatvora kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu, prala novac, zbog oružanih napada, ali i zato što je podmitio sudiju Vrhovnog suda Ljubomira Vučkovića da odlučuje u njegovu korist u prvom postupku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.