TRAGEDIJA

Motociklista pregazio kćerku od policajca: Od siline udarca curica odletjela 50 metara

Vratit će se ona sada, ona samo kasni iz izlaska

Djevojčicu pregazio motciklista. Ilustracija

Avaz.ba

18.7.2019

Neopisiva tuga zavladala je Pelješcem, tačnije Orebićem gdje je u srijedu pola sata prije ponoći  17-godišnji vozač motocikla pregazio 15-godišnju curicu.

Tragedija koja je zavila cijelo mjesto u crno dogodila se, prema izjavama svjedoka, na zebri kada je kći policajca s dvije prijateljice pokušavala prijeći cestu. Prema izjava očevidaca motociklosta se u sekundi stvorio na, prema neslužbenim saznanjima, motociklu "Ktm Duke 390", koji je prije nekoliko mjeseci stavio u oglas s naznakon da je motor nov, star mjesec dana, te da ga prodaje jer mu ne leži.

U kobnom trenutku društvo na motoru pravila mu je 18-godišnja prijateljica, koja je nakon stravičnog naleta s ozljedama opasnima po život helikopterom prebačena u splitsku bolnicu.

Malenoj srednjoškolki, koja je odletjela gotovo 50 metara, nije bilo spasa.

- Pretužno je bilo gledati prizor očajnih roditelja poginule djevojčice uz prekriveno tijelo. Otac je plakao kao kišna godina, čak je u jednom trenutku, ne bi li pred suprugom ostao jak, otrčao u obližnji toalet. A majka kao majka, pozlilo joj je pa je intervenirala Hitna, pričali su očevici.

Kako je ispričala mještanka Orebića, majka je primila injekciju za umirenje i neprestano je ponavljala jedno te isto.

- Samo je govorila "Vratit će se ona sada. Ona samo kasni iz izlaska, boji se vratiti kući jer kasni". Srce mi se kidalo i oka nisam sklopila nakon svega. Vjerujte mi, bilo je samo pitanje vremena kada će neko na ovoj cesti poginuti jer se tu svi voze kao divljaci - ispričala je za Jutarnji mještanka Orebića.

U mjestu je, dodaje, bio koncert, a na kojem je bila 15-godišnjakinja s prijateljicama. U kobno vrijeme vraćala se kući.

- Taj je mladić nezaustavljiv. Voli brzinu, brdski biciklizam, a bome i motore. Tu je noć bio s prijateljima kod pekare, koliko sam čuo. Ostavio je svoj novčanik i mobitel te odlučio provozati prijateljicu do rive. Pri povratku, njegovo vozačko neiskustvo došlo je na naplatu, ispričao je komšija.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.