DRAMA

Brčko: Na Savi izgorjeli gliser i splav, nekoliko osoba zadobilo opekotine

Drama na Savi. Screenshot

Piše: E.R

24.7.2019

U Brčkom danas oko 17 sati u dijelu gradskog izletišta "ficibajer", došlo je do nesreće u kojoj je nekoliko osoba zadobilo teže i lakše opekotine, a nastala je i velika materijalna nesreće. 

Kako nezvanično saznajemo, Marinko S. je prilikom popravke motora na svom gliseru, nepažnjom izazvao zapaljenje goriva nakon čega je došlo do manje eksplozije u kojoj su dva lica zadobila opekotine.


Osobe koje su zajedno sa nastradalima bili na plovilu su povrijeđeni i odvezeni u gradsku bolnicu, ali su u panici zaboravili da osiguraju gliser koji je bio u plamenu. Ubrzo je gliser krenuo nizvodno i usput zakačio nekoliko drugih plovila koja su bila privezana uz obalu. Najviše je nastradao splav Kemala B. koji je izgorio u potpunosti.

Tom prilikom je još nekoliko drugih plovila počelo da gori, ali je brzom intervencijom građana i ribolovaca sprijećena veća šteta.

Ubrzo su na lice mjesta nesreće pristigli pripadnici brčanske vatrogasne jedinice i brčanska policija koja je izvršila uviđaj i njen izvještaj se očekuje u toku sutrašnjeg dana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.