SARAJEVO

Skaka nagradio hrabrog policajca Nihada Zolja, koji je razoružao Ajlu Sadiković

Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost, rekao je Zolj, koji je, također, pomogao ranjenom muškarcu

Nihad Zolj i Abdulah Skaka. Grad Sarajevo

B. C. / Avaz.ba

25.7.2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas Nihada Zolja, mlađeg inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji je jučer hrabro reagirao na Merhemića trgu i razoružao Ajlu Sadiković, koja je pucala u supruga.

Gradonačelnik je policajca Zolja, koji je stigao u pratnji svojih nadređenih, nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti.

– Zatekao sam se u blizini i, kada sam čuo pucanj, prišao sam i, u skladu sa zakonom i propisanim protokolom, razoružao žensku osobu i stavio je pod kontrolu. Nakon toga sam pomogao ranjenom muškarcu te pozvao kolege. Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost – rekao je Zolj.

Gradonačelnik Skaka je istaknuo kako je riječ o vrlo plemenitom činu koji šalje važnu poruku građanima i cijelom društvu.

– Vaš čin potvrđuje da povjerenje koje građani imaju u policiju ima čvrste osnove. Hvala vam zbog toga. Sarajevska policija je zasigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja agencija za provođenje zakona u državi, zbog čega zaslužuje svu našu podršku – rekao je gradonačelnik Skaka.

Mlađi inspektor Zolj je sin poznatog heroja odbrane Sarajeva Sulejmana Zolja, nosioca ''Zlatnog ljiljana'' koji je poginuo 8. juna 1992. godine u borbama na Trebeviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.