SARAJEVO

Ajla se kaje što je pucala u Denisa: Hoće li je tužilac smjestiti iza rešetaka

Sadiković u ponedjeljak hicem iz “tetejca” ranila supruga Denisa, koji ju je tukao

Dovođenje osumnjičene (lijevo) u Tužilaštvo KS. J. Alibegović

Piše: B. CERIĆ

26.7.2019

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak hicem iz „tetejca“ ranila supruga Denisa nakon što ju je tukao na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane.

- Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od uznemirenja javnosti i ponavljanja krivičnog djela - kazao je za “Avaz” Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS

Svađa među supružnicima eskalirala je zbog brakorazvodne parnice, koja je u toku.

- Nisam imala namjeru da ga ubijem niti da ga povrijedim. Teško mi je sada i žao mi je što se sve tako desilo - kazala je prilikom saslušanja u Tužilaštvu Ajla Sadiković, koja je osumnjičena za pokušaj ubistva.

Miran tip

Denis, koji je pogođen blizu prepone, zbrinut je na Ortopediji Kliničkog centra u Sarajevu i nije životno ugrožen.



Ajla i Denis: Maltretiranja i ljubomora. Facebook

Sarajevska advokatica Džema Milaimi-Hasanagić potvrdila nam je da je Ajla Sadiković u Tužilaštvu dala kratku izjavu. Kazala nam je da je Ajla kao pripadnica Oružanih snaga BiH imala urednu dozvolu za nošenje pištolja CZ M57 kalibra 7,62 milimetra. 

- To nije sporno, ona je kao vojno lice imala urednu dozvolu. Ona je miran tip osobe i nikada u životu ranije nije upotrijebila vatreno oružje - kazala nam je advokatica Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković.

Ajla je provela noć u tužilačkom pritvoru, a danas će biti održana sjednica na Kantonalnom sudu u Sarajevu na kojoj će biti razmatran prijedlog za pritvor.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se nakon hapšenja moglo vidjeti da je Ajla bila u velikom strahu od svog supruga koji ju je i ranije maltretirao. Bračne razmirice i ljubomora doveli su do toga da je Ajla pokrenula brakorazvodnu parnicu. Kobnog dana on ju je pozvao da dođe u kafić “Intermeco” da razgovaraju. Pristala je jer je željela da se dogovore kako bi razvod protekao što bezbolnije.

Ugurana u vozilo

Međutim, došlo je do svađe koja je eskalirala na parkingu, gdje ju je Denis bukvalno ugurao u auto, ali je ona uspjela izaći iz vozila. Denis je potom nasrnuo na nju i šakama je udarao, na šta je ona iz tašne izvukla „tetejac“ i pucala.

U blizini se našao policajac koji nije bio na dužnosti Nihad Zolj te ju je razoružao i pozvao svoje kolege.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.