NA LICU MJESTA Tragičan događaj u Širokom Brijegu

"Avaz" u selu Cigići: Sablasna tišina i tuga nakon smrti brata i sestre

Piše: M. SMAJKIĆ

Cijeli širokobriješki kraj večeras je potresla tragedija u kojoj su život izgubili Ivana Cigić i njen brat Antonio Zeljko.

U selu Cigići, na području Dobrkovića nedaleko od Širokog Brijega muk i sablasna tišina.

Ispred kuće gdje se u 17.30 sati zbio tragični događaj, kakav ne pamti Hercegovina, zatječemo rodbinu, prijatelje, komšije. Nijemi od bola i od šoka, tek, rijetki su s nama prozborili koju riječ. Jedan od prisutnih je zamolio "da pustimo ljude da oplakuju".

Ipak, jedna od rodica ispričala nam je da su Ivana i Ivica namjeravali očistiti staru čatrnju.

Najprije je Antonio vodu iz čatrnje,kazala nam je, počeo ispumpavati uz pomoć motorne pumpe. 

Međutim, kada je nivo vode dostigao nekih tridesetak centimetara, kako je kazala, nesretni Antonio, koji se nalazio u čatrnji se onesvijestio i potonuo, vjerovatno, usljed nedostatka zraka i raznih gasova.  

-To je primijetio Ivica i odmah je potrčao da mu pomogne, ali se i on onesvijestio, nakon čega je dotrčala Ivana, koja je svog muža uspjela podići iznad razine vode, ali je nažalost i ona izgubila svijest i potonula, dok je Ivica nekim čudom uspio ostati u polusjedećem položaju-kroz suze nam je ispričala ova djevojka.

Ubrzo su se okupili rođaci i komšije koji su odmah alarmirali Hitnu pomoć i policiju, a koji su zatražili pomoć GSS-a, čiji su članovi izvukli iz čatrnje brata, sestru i njenog muža. Ekipe širokobriješkog Doma zdravlja su na licu mjesta pokušali reanimirati nesretne Ivanu i Antonija, ali im nije bilo spasa, dok je Ivica hitno prevezen u SKB Mostar, gdje je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Da tragedija bude veća,iza nesretne Ivane ostalo je četvero djece. Najmlađi Lovro će najesen u školu, a najstariji Filip će u osmi razred. Između njih dvojice su djevojčice Nika i Mia. 

NA VRH

Komentari